DAVID HÄRENSTAM - Classical Guitar

Fridas Visor

A collection of songs written by the swedish poet Birger Sjöberg.


Listen:

Henrik Hugo och David Härenstam, I Spaniens månsken>> Some reviews in swedish:

Henrik Hugos och David Härenstams album en en uppvisning i god sångkonst och intelligent musicerande. Ett exempel på gott artisteri och fin tolkningsförmåga och på att Birger sjöberg lever!

Nya Wermlands Tidningen


Rena klara Fridas Visor...David Härenstams gitarrspel, också klassiskt skolat, är distinkt och följsamt, tätt inpå sången. Alla nyanser når våra öron och arrangemangen sådana att man gärna lyssnar till gitarren. Fin balans på inspelningen ljudmässigt och med lyssnarintresset delat lika mellan sång och spel.

Tidningen Kulturen


Henrik Hugo är även han operasångare med en varm och uttrycksfull baryton. Bakom gitarren finner vi David Härenstam som man förra året bland annat kunde höra tolka ett antal av Bachs violinkonserter... Vi får här ett ypperligt tillfälle att åter bekanta oss med Sjöberg och Lilla Paris (det vills säga Vänersborgs) småstadsliv genom Henrik Hugo och David Härenstam, vars fina inspelningar passar såväl för den ännu oinvigde som den som redan hunnit förälska sig i hans lite pittoreska, musikaliska universum.

Lira Musikmagasin


Henrik Hugo har en dramatiskt väl balanserad röst som jag tycker ibland får lyssnaren att se Fridas beundrande visförfattare framför sig i dennes betraktelser och varierade känslolägen. Mer musikalisk dramatik erbjuds alltså i denna inspelning än vad man i de tidigare inspelningarna vågat sig på. Snett bakom sångaren sitter David Härenstam och ackompanjerar med ett naturligt och följsamt spel.

Gitarr & Luta