DAVID HÄRENSTAM - Classical Guitar

David Härenstam möter Treitlerkvartetten


   
En konsert med de vackra melodierna, de smäktande ackorden och den storslagna virtuosa musiken i centrum. Gitarristen David Härenstam med åtta skivor i bagaget och turnéer i Australien och Europa möter den framgångsrika unga Treitkerkvartetten i ett färgsprakande program med Treitlerkvartettens eget arrangemang av Villa-Lobos gitarrkonsert, Fanny Meddelssons stråkkvartett i E-dur samt Paganinis Serenad i C.
Program

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895 -1968) Quintet for Guitar and String Quartet op. 143

Allegro, Vivo E Schietto

Andante Mesto

Scherzo, Allegro Con Spirito Alla Marcia

Finale - Allegro Con Fuoco


Fanny Mendelssohn (1805 -1847) String Quartet in E major, Op. 13

Adagio ma non troppa

Allegretto

Romanze

Allegretto molto vivace


Paus


Niccolò Paganini (1782-1840) Serenata in C major. Op. 69

Allegro spiritoso

Adagio non tanto

Minuetto andantino amorosamente

Rondo con maestria, e grazia


Heitor Villa-Lobos (1887 - 1959) Concerto for Guitar and Orchestra

(Arr. For string quartet and guitar Marian Stankiewicz)

Allegro Preciso

Andante e Andantino

Allegretto ma non troppo


CV:

Treitlerkvartetten är en av Sveriges mest uppmärksammade unga stråkkvartetter. Sedan kvartetten bildades 2012 har de etablerat sig som en återkommande ensemble vid festivaler och kammarmusikserier i Sverige och runtom i Europa, såsom Musik vid Siljan,

Kammarmusikfestivaler i Arnäs, Conway Hall (London) och Greenfield Hall (New York).

Vid Robert Mann Institute i New York har kvartetten studerat för medlemmar ur Juilliard Quartet, Tokyo Quartet, Brentano Quartet och American Quartet. Kvartetten tilldelades Kungliga Musikaliska Akademiens Ensemblestipendium 2016 och blev 2017 den första ensemblen att tilldelas stipendium från Gålöstiftelsen. Under våren 2017 har kvartetten bland annat gett konserter i New York och London och framöver väntar konserter runt om i Sverige, Italien, England, Skottland samt en konsert i Stockholms Konserthus stråkkvartettserie hösten 2018.

www.treitlerkvartetten.se


Treitlerkvartetten:


Oscar Treitler, violin

Caroline Waldemarsson-Treitler, violin

Jonna Inge, viola

Emma Beskow cello


David Härenstam har efter att ha avslutat sina högre musikerstudier med en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på många CD, radio och TV inspelningar. Han har turnerat i Europa och Australien som solist och kammarmusiker. Musik som sträcker från Argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer med egna ”David Härenstam Trio”. David har också spelat in åtta skivor i eget namn som prisats av internationell press, och medverkat på inspelningar med ett stort antal musiker från klassiska cellisten Andreas Brantelid till Nya Zeeländska sångerskan Sophie Moleta eller Dramatenskådespelerskan Stina Ekblad.David solo:

This page can only be

found in Swedish.